Viikkoposti vk 6

ISYY:n tiimihaku

Milloin? haku alkanut 1.2.

ISYYn tiimien tarkoitus on järjestää toimintaa lähellä jäsenistöä. Niiden toimintaan osallistuakseen ei tarvitse tutustua tarkemmin ylioppilaskuntaan, vaan tiimeissä pääsee suoraan kiinni käytännön toimintaan. Tiimit tarjoavatkin ISYYn jäsenille helpon tavan osallistua ylioppilaskunnan toimintaan ja vaikuttaa edunvalvontatyöhön tai kampusten vapaa-ajan tarjontaan. 

Yksittäisen tiimin tarkoituksena voi olla vaikka järjestää ISYYn perinteinen tapahtuma tai suunnitella ja toteuttaa tempauksia, joiden tarkoitus on edistää opiskelijoiden hyvinvointia, kotikansainvälistymistä tai työelämävalmiuksia. Lue lisää ja hae mukaan.


Oodi vaihtuu Peppiin

Itä-Suomen yliopisto ottaa käyttöön uuden opintotietojärjestelmän loppuvuonna 2021. WebOodi on tullut tiensä päähän ja se vaihdetaan nykyaikaiseen Peppi-järjestelmäkokonaisuuteen.

Pepin käyttöönoton tarkka aikataulu täsmentyy kevään 2021 aikana. Käyttöönottovaiheessa marraskuussa 2021 on luvassa n. kolmen viikon mittainen käyttökatko, jonka aikana opintotietojärjestelmän tietoihin ei voi tehdä muutoksia, mutta WebOodi on käytössä lukutilassa. Käyttökatko koskee vain opintotietojärjestelmää, eli käyttökatkon aikana opetus ja opiskelu jatkuvat normaalisti. Lue lisää.


SOOL-webinaari: Tietoa autismista opeopiskelijoille

Milloin? 18.2.2021 15.00 - 17.00

Autismiliiton Elina Havukainen sekä kokemusasiantuntija Iina Karhu kertovat, miten autismikirjon oppilasta voi tukea koulussa ja webinaarissa tarjotaan konkreettisesti hyödynnettävissä olevaa tietoa autismista tuleville opettajille. Huomiota kiinnitetään erityisesti autismikirjon oppilaiden aistien erityispiirteisiin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, toiminnanohjaukseen sekä stressiherkkyyteen.  

Webinaari on avoin kaikille SOOLin jäsenille ja sisällöt soveltuvat kaikille opettajaksi opiskeleville varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskelevista lähtien. Voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille ilmoittautumisen yhteydessä ja kysymyksiä voi lähettää myös koko webinaarin ajan. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 17.2. mennessä.


SOOLin Etä-Talvipäivät 2021

Milloin? 13.3.2021

Tervetuloa todistamaan historiallista, ennennäkemätöntä ja (toivottavasti) ainutkertaista verkkotapahtumaa, jollaista ei ole vielä koskaan aikaisemmin opettajaopiskelijoiden keskuudessa järjestetty. Maaliskuun 13. päivänä kaikki suomen opettajaksi opiskelevat kokoontuvat etänä yhteen viettämään ikimuistoista lauantaita. Tällä kertaa Talvipäivät eivät rajoitu yhteen kaupunkiin, vaan juhla-areenana toimii KOKO SUOMI ja tukikohtana Joensuu. Se mitä päivä pitää sisällään paljastetaan tietenkin myöhemmin, mutta kerää jo kokoon oma kisakatsomosi (muistakaa turvavälit ja kokoontumisia koskevat rajoitukset ja suositukset, be safe!) ja valmistaudu juhlistamaan vuoden kohokohtaa etänä!

Instagram @sool_talvipaivat


Mahdollisuus osallistua opiskelijan kandidaatin tutkielmaan vastaajana


Hei! 

Olen Elina Pohjanpalo ja opiskelen kotitaloustiedettä kolmatta vuotta Itä-Suomen yliopistossa. Teen tällä hetkellä kandidaatin tutkielmaani, jonka tarkoituksena on kartoittaa, miten kotitaloustieteen pääaineopiskelijat kokevat heidän opiskelumotivaationsa muuttuneen etäopiskelun myötä.  

Kandidaatin tutkielma toteutetaan kyselytutkimuksena, johon etsin nyt 3.–5. vuosikurssin kotitaloustieteen pääaineopiskelijoita. Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista ja luottamuksellista. Vastaukset käsitellään nimettöminä, eikä vastaajaa voida tunnistaa. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 5–10 minuuttia.   

Kiitos vastauksista jo etukäteen ja mukavaa kevään odotusta! 

Ystävällisin terveisin   

Elina Pohjanpalo  

elinapoh@student.uef.fi 
Nyytin chat tammikuussa ja helmikuussa 2021

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:
To 18.2. Miten opiskella itsenäisesti – opiskelutekniikat kuntoon
To 25.2. Työelämään siirtyminen -ihana vai kamala muutos?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HALLITUS 2022

Uudelle opiskelijalle